Wat is gordelroos in engelsGordelroos is een huiduitslag aan de linker- of rechterkant van uw lichaam. Klachten zijn jeukende of pijnlijke vlekjes en blaasjes. Gordelroos of herpes zoster. As die blase bars kan dit rou plekke vorm wat besmet kan raak. Dit kom meestal op die lyf voor. Gordelroos is aansteeklik en iemand wat nog nie gordelroos of waterpokkies gehad het nie kan aansteek.

wat is gordelroos in engels
Gordelroos - vertaling - mijnwoordenboek

Not what you were looking for? Gordelroos is pyn en lyding wat mens nie eens aan jou vyand sal toewens nie! Nederlands Engels Frans duits Spaans Italiaans Portugees deens Zweeds Latijn. Zoster herpes zoster shingles zona., gordelroos engels. Gordelroos of herpes zoster, ook ( in België). Dit gebeurt vaker als het immuniteitssysteem wat minder. Dit heeft dan hoesje een gordelroosinfectie tot gevolg. Indien men ooit (meestal in de kinderjaren) eens waterpokken heeft gehad, dan raakt men de veroorzaker van waterpokken, het Varicella zoster virus, nooit meer helemaal kwijt. Het virus blijft namelijk het hele leven in bepaalde zenuwcelle. Portugees (85) Turks (59) pools (4) Latijn (481) overig (236) Wat is gordelroos in het Italiaans? Wat is het woord wat.

wat is gordelroos in engels
Ik heb gordelroos, thuisarts, wat zijn de verschijnselen van gordelroos?

Gordelroos - vertaling Nederlands-, engels


Gordelroos - vertaling - mijnwoordenboek vertalen Translate gordelroos from Dutch to English - interglot, gordelroos in engels. English translation of the Afrikaans dier word gordelroos. Shingles (herpes zoster) Shingles is a painful rash caused by reactivation of the chickenpox virus. The Afrikaans name, gordelroos. Ek will graag weet wat is gordelroos? Wat veroorsaak dit en wat is die simptome. Is dit n siekte wat herhaardelik kan voorkom?Wat is de gordelroos?


Dit transplantaat wordt van hetzelfde oog genomen (autoloog conjunctiva transplantaat). De wond die hierdoor ontstaat, geneest vanzelf restloos. Het transplantaat wordt in het wondbed van het verwijderde pterygium gelegd en vastgezet met enkele hechtingen of lijm. Dit kunt u na de operatie wel wat voelen. Er kan gekozen worden uit een autoloog conjunctivatransplantaat (ACT) of een autoloog limbaal conjunctivatransplantaat (alct). In dit laatste geval wordt een transplantaat genomen waarbij ook de rand van het slijmvlies, bij de overgang van het hoornvlies en slijmvlies (de limbus onderdeel is van het transplantaat. Het voordeel is dat de stamcellen bij de limbus mee worden getransplanteerd. In dit geval is de kans op een recidief klein, ongeveer 2-5 Ophthalmology 2013; 2390.

wat is gordelroos in engels
Gordelroos, wat kan de apotheker voor mij doen?

Bij overgroei van de pupilrand of bij het buikvet ontstaan van astigmatisme (zie boven) kan het zien verminderen en is het nodig een operatieve correctie toe te passen. De indicaties om een operatie te doen zijn: vermindering van het gezichtsvermogen een hoog astigmatisme (vervorming van het hoornvlies waardoor een cylindrische afwijking ontstaat) een beperking van de oogbewegingen een atypisch aspect van het pterygium bij groei van het pterygium (mn als het pterygium. Dit is een weinig belastende ingreep. Wel kan er na de operatie nog enige dagen sprake zijn van een zanderig gevoel in het behandelde oog. Bare sclera (verwijderen pterygium zonder aanvullende behandeling). Het pterygium wordt ruim naar achteren (vanaf de rand van het hoornvlies) verwijderd (5-10 mm). . Indien allén het pterygium wordt verwijderd, is de kans dat het pterygium terugkomt erg groot (recidief genoemd).

Deze techniek wordt de "bare sclera" genoemd (blootliggende sclera of harde oogrok). De kans op een recidief is erg hoog, zelfs tussen de 25-90. Vandaar dat meestal een aanvullende behandeling plaatsvindt. . deze aanvullende behandelingen kunnen bestaan uit: Conjunctiva transplantaat. Er wordt een transplantaat van lichaamseigen slijmvlies (autoloog conjunctiva) gebruikt. In dit geval wordt eerst het pterygium op het hoornvlies en de conjunctiva verwijderd. De ontstane wond wordt hierna bedekt met een transplantaat van de conjunctiva (bindvlies).

Gordelroos in het, engels vertaald uit het Nederlands


Bekende risicofactoren zijn: leeftijd (hogere leeftijd geslacht (mannen  vrouwen opleidingsstatus (lagere opleiding hogere opleiding beroep (werkzaam buitenshuis binnenshuis) en ras (bijv. Maleisiërs chinezen / Indiërs blanken). Een verminderde aantal of functie van de groeicellen op de rand van het hoornvlies en slijmvlies (limbale stamcellen) tgv een chronische blootstelling aan UV-licht, zou mogelijk een rol spelen. Klachten van een pterygium, in de meeste gevallen heeft men geen last van het pterygium. De klachten kunnen bestaan uit: chronische irritatie: soms is er sprake van een chronische irritatie roodheid van het slijmvlies aan de kant van het pterygium. Verminderd zicht: het zien kan dan verminderd zijn, bijv.


Doordat het pterygium het centrum van het hoornvlies nadert. De doorgroei kan ook tot of over de pupilrand heengaan. De traanfilm op het hoornvlies niet mooi egaal is (het oog wordt onvoldoende bevochtigd). Astigmatisme: het pterygium kan de kromming van het hoornvlies veranderen waardoor het zien zal verminderen (cylinder). Deze afwijkende kromming van het hoornvlies wordt astigmatisme genoemd (zie website bij "Brilsterkte astigmatisme ). Behandeling van een pterygium. Als het oog erg geïrriteerd is geraakt door ontsteking van het pterygium, kan het nodig zijn te behandelen met antibiotische / corticosteroïd druppels. Met medicijnen is echter het pterygium niet weg te krijgen en ook niet tegen te houden. Er kunnen evt druppels gebruikt worden tegen de roodheid.

Gordelroos behandelen - wikihow

Enkele voorbeelden van prevalenties: Australie (blanke bevolking.2 China (4-7 India (5-7 maleisie (10-17). Zelfs binnen én regio kunnen er verschillen bestaan tussen rassen (bijv. Binnen de bevolking van Singapore geldt: Maleisiërs indiërs / Chinezen). Een ernstig pterygium komt veel minder vaak voor. Oorzaak van pterygium, tot nu toe is er nooit een echte oorzaak gevonden. Mogelijk dat genetische en omgevingsfactoren een rol spelen. Wel lijkt het erop dat uv licht een rol speelt, omdat het pterygium in zonnige klimaten vaker voorkomt. Ook stat speelt chronische irritatie van de ogen een rol, bijv in een stoffige en droge omgeving. In Europa komt het vooral voor bij mensen uit het mediterrane gebied (afkomstig uit het gebied rond de middellandse zee, gekarakteriseerd door een warm en droog klimaat).

wat is gordelroos in engels
Gordelroos pijn, herpes zoster neuralgie: behandeling met creme's

5 redenen waarom noten gezond zijn tijdens de zwangerschap

De plooi heeft de vorm van honing een driehoekige vleugel (het Griekse woord voor kleine vleugel is "pterygion. . Meestal zit een pterygium aan de neuskant van het oog, maar het kan ook vanuit de buitenste ooghoek groeien. Voorbeelden van een pterygium aan de neuszijde van het slijmvlies (conjunctiva) en het hoornvlies (cornea indeling, de ernst van een pterygium is te verdelen in: graad T1 (een atrofisch of transparant pterygium de bloedvaten van de witte oogrok (de episclerale vaten) zijn door het pterygium heen te zien. Graad T2 (een intermediaire vorm dit is een stadium tussen T1 en T3 waarbij de episclerale vaten deels (on)zichtbaar zijn. Graad T3 (een vlezig pterygium een dikke vlezige pterygium waarbij de episclerale vaten onder het pterygium niet meer zichtbaar zijn. Prevalentie (hoe vaak komt het voor?). Een pterygium komt wisselend voor, van globaal tussen.3 en 20 van de bevolking (met uitschieters naar 30). Deze prevalentie is afhankelijk van de streek of het land waarin men woont.Inhoudsopgave: Pterygium, wat is een pterygium? De opbouw van stat het oog is in onderstaande tekeningen weergegeven. Het slijmvlies (bindvlies) ligt over het witte deel van het oog (de oogrok) en wordt conjunctiva genoemd. Onder de conjunctiva ligt een taaie laag, tenon genoemd. Onder de tenon ligt de harde oogrok (sclera het witte deel van het oog. Men spreekt van een pterygium als het slijmvlies (bindvlies) in een driehoekige vorm over het hoornvlies gaat groeien. Het is een plooi, bestaande uit conjunctiva en tenonweefsel, die meestal vanuit de neushoek in de richting van het hoornvlies groeit. Hierna kan het ook over het hoornvlies verder groeien (dit deel ligt voor de iris of regenboogvlies).

3 maanden na de diagnose Crohn: hoe gaat het

Nederlands, engels vertaling van gordelroos vertaling van gordelroos. NL: huiduitslag Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het vertaalwoordenboek geen hulp kan bieden? Medische terminologie - pathologie - 3 ontsteking en infectie - elcira - overhoor jezelf in het. Engels, frans, duits, Spaans of in andere talen. Niet moslims zijn de nieuwe joden., wat is gordelroos in engels. Vertalingen gram van gordelroos in het gratis Nederlands-, engels woordenboek en vele andere Engelse vertalingen. Gordelroos - vertaling Nederlands-, engels. Gordelroos in het, engels vertaald uit het Nederlands, gordelroos in het engels.Ik dacht fuoco di san Antonio. Aug 26, 2013 geplaatst in door, pitru 1 Antwoord 0 stemmen, gerelateerde vragen.
Wat is gordelroos in engels
Rated 4/5 based on 798 reviews
Recensies voor het bericht wat is gordelroos in engels

  1. Anosafy hij schrijft:

    Houd in je achterhoofd dat dit er niet voor kan zorgen dat de gordelroos wegtrekt. 2 2, vraag je arts hoe je de uitslag kunt behandelen terwijl je de pijn beteugelt. Hoe sneller je arts de gordelroos vaststelt, hoe beter.

  2. Wixiba hij schrijft:

    Welke gebieden van het lichaam de symptomen van gordelroos invloed doen? Het risico op het verspreiden van gordelroos is kleiner als de uitslag bedekt. Was van toen ik een paar jaar geleden het gezicht van gordelroos was op WebMD. Neem contact met je arts op bij jeuk of pijn aan een oog of de neuspunt.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: